HORTA DE SANT JOAN

La comarca de Terra Alta i en particular la localitat d’Horta de Sant Joan ofereix infinitat d’activitats relacionades amb la natura, ja que estem ubicats al parc natural dels Ports, on es troben impressionants rius, salts d’aigua i uns paissatges de muntanya preciosos.

Podreu realitzar excursions per les vies verdes i gaudir de passeigs amb bicicleta o a peu i observar unes magnífiques vistes. Podreu realitzar visites culturals al poble d’Horta de Sant Joan on es troba el museu Picasso, museu amb obres del genial pintor, que va viure en aquesta localitat i on començar la seva etapa cubista.

A prop del museu es troba el casc antic de la localitat i l’altre museu, l’Ecomuseu dels Ports, l’antiga presó, la plaça porticada i l’Ajuntament i l’església. A 2 km. de la localitat trobarem el monestir de Sant Salvador i la Mare de Déu dels Àngels.

Podreu visitar també l’olivera mil·lenària El Parot (2000 anys) i banyar-vos a rius d’aigües cristal·lines que es troben a paissatges idí·lics.

Prop de la localitat d’Horta de Sant Joan (22 km.) es troba la ruta del vi on podreu visitar les cooperatives d’estil modernista, dissenyades per l’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, i on podreu observar l’elaboració i degustació del vi d’aquesta terra.

Activitats: Barranquisme, Caça, Cicloturisme, rutes en bici, Coves, espeleogía, Equitació, Escalada, Montanyisme, Multiaventura, Observatoris de la natura, Orientaciño, Ponting, Quads, Rutes 4×4, Senderisme…

Via Verda

05-via-verda-horta-de-sant-joan
Antiga via de tren que transportaba carbó de les conques mineres de Terol fins el port de San Carles de la Ràpita.
Actualment es una via esfaltada exclusiva per fer recorregut amb bicicleta o bé pasejades a peu.
Avui per avui és un dels principal actius de la comarca per al seu recorregut tan pintoresc i vistes espectaculars.

Veure web >>>

 

Museu Picasso

05-museu-picasso-horta-de-sant-joan
Ubicat a l’antic Hospital pretén recordar i exhibir les obres que va pintar Picasso que va viure a Horta de Sant Joan en dues etapes, als anys 1898 i 1909. Una frase celebre del pintor va ser “ tot el que sé ho he après a Horta”.

Veure web >>>

 

Els Ports

05-els-ports-horta-de-sant-joan
El Parc Natural dels Ports és un massís muntanyós on el municipi d’Horta de Sant Joan ocupa 5.100 hectàries. És un indret verge i ple de vida salvatje.
Dins del mateix parc es poder fer incomptables excursions i pasejades, escalar i gaudir de unes vistes increibles i observar la fauna i la flora autòctona com per exemple la cabra hispànica o diverses espècies d’aus rapinyaires.

Veure web >>>

Convent de Sant Salvador

05-convent-sant-salvador-horta-de-sant-joan
El convent de Sant Salvador és un monestir al peu de la muntanya de Santa Barbara.

Es creu que va ser fundat per templers al segle XIII. Quan es va suprimir l’orde s’hi va establir l’orde dels hospitalers, i a principis del segle XVI el convent el va ocupar l’orde dels monjos Franciscans. Un del monjos va ser Salvador Pladevall i Bien (Sant Salvador d’Horta), sant que la gent de Horta adora perquè era un home humil i bondadós gràcies a les curacions miraculoses del qual el convent es va convertir en un lloc de pelegrinatge de gent d’arreu de l’estat.

Veure web >>>

 

Lo Poble


Lo poble i l’entorn d’Horta de Sant Joan és un lloc de gran interes turístic, tant per la bellesa del poble en si com per la seva història.
Horta de Sant Joan és un poble que té una zona antiga i medieval i una zona moderna.
A la zona antiga trobem la part del “ castell”, denominada així perquè el poble estava amurallat dins d’un impressionant castell.
És un indret perfecte per fer passejades pels seus carrers estrets i contemplar la construcció de les seves cases de pedra o visitar tot el atractius que ens ofereix la població: la plaça porticada, la presó, l’ecomuseu, el museu Picasso etc.

Veure web >>>

Compartir: